keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Viherkauneutta...


Viherkauneutta riittää, eikä se lopu aivan heti. Kasvikunnan monipuolisuus ihastuttaa, hämmästyttää ja yllätyksiä riittää jokaiselle vuoden päivälle. Tarkemmin sanottuna jokaiselle päivälle riittää n. 836 yllätystä! Tämäkin luku on varovainen arvio, sillä maailman lajien määrä on hyvin liikkuva summa. Jos eläisit sata vuotiaaksi ja olisit aloittanut kasvien tutkimisen heti synnyttyäsi, lajeja riittäisi vielä noin yhdeksän jokaiselle elämäsi päivälle. Jos lukuun otetaan kaikki jalostetut lajikkeet, on siinä hommaa yhdelle elämälle

Edellinen laskelma ja sen toteuttaminen on suorastaan utopinen, sillä tuskinpa mistään löytyy henkilöä jolla on mahdollisuus tutustua maailman kaikkiin kasveihin, edes pintapuolisesti. No vaikka sitä ei itse pysty tutustumaan edes puoliinkaan kasveista, voi sitä iloita siitä osasta jota voi katsoa tunnustella ja ihastella. Itselläni löytyy mielenkiintoa erilaisille kasvimaailman ilmiöille. Tämän blogin sisältö tulee muovautumaan kasveista kertovista jutuista, niin sisä-, ulko- ja keskipuolilta.

Tämän viestin kuvat on otettu enemmän tai vähemmän läheltä jostain kasvista. Muotojen, värien, hajujen ja makujen kirjo on uskomaton, ja kuvat käsittelevät sitä vain pintanaarmulla. Itse käytän harvoin jos ollenkaan adjektiiviä 'iljettävä' puhuttaessa kasveista, niin sellaisen kommentin sain viereisestä nystyrä kuvasta. Itse en edellenkään sanoisi sitä iljettäväksi vaan kiehtovaksi, mutta mielipiteensä on kullakin ja niin on hyvä.
"Meistä on moneksi", sanoi Köynnös Kaktukselle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kysymyksiä, mielipiteitä ja ripaus muuta mitä mieleen tulee. Voit kirjoittaa myös nimettömänä.