maanantai 31. tammikuuta 2011

Viimeviikkoa

Ritarinkukka (Hippeastrum sp.)
Viimeviikko oli jokseenkin kiireinen ja kaiken lisäksi loppu viikosta jouduin kärsimään flunssasta, joten mikään ei pahemmin innostanut.. No nyt ollaan jo miltei saatu taitettua flunssalta niskat ja ajattelin turista yleisesti mitä viime viikon kasvutarinoita täällä päin tapahtui.

Viereisen kuvan tuntematon ritarinkukka (Hippeastrum sp.) on itse kasvatettu Lidlistä ostetusta sipulisetistä (sipuli, ruukku ja kasvualusta). Pakkauksen kannessa mainostettiin perinteistä punaista "marketti amaryllistä", mutta se mitä sain oli aivan muuta. Periaatteessa kansi ei valehdellut kun siihen ympäripyöreästi sanottiin: "Amaryllis, Hippeastrum sp.", mutta tässä se taas nähdään... Itseäni asia ei pahemmin haitannut, koska kyllähän niitä normi kukkia saa lähikaupasta, joten viereinen hento kaunotar oli tervetullutta vaihtelua. Ja ehken seuraavana vuonna sitten ostan jotain erikoisempaa kasvatettavaa, ihan tietoisesti. No, se siitä mainonnan kieroudesta. Kuvailemani yksilö sattui tekemään joulupyhien jälkeen ilahduttavan yllätyksen, kun se huoneen nurkassa oli huomaamatta tehnyt kolmannen kukkavanan jonka värikkyydestä sain viime viikolla täydellä teholla nauttia.Tänään jo kukinta on mennyt täydellisesti ohi.

Multaan olisi menemässä muutamia kasveja. Nyt jo kylvömultien seasta löytyy tuntokasvia (Mimosa pudica) ja saksanpähkinää (Juglans regia). Tarkoitus olisi laittaa ainakin niitä siemeniä mitä pöydältä löytyy: Annoonaa (Annona cherimola), veriappelsiiniä, viikunakaktusta (Opuntia ficus-indica) ja passionhedelmää (punapassio, Passiflora edulis).

Eilen oli täälläpäin oikeastaan ensimmäinen kunnollinen kevätaurinko joka meinasi polttaa silmät päästä, mutta muuten mukava :). Saisi vaan olla enemmän niitä valoisia päiviä että alkaisi tottumaan siihen. Aurinkoisia hetkiä lukijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kysymyksiä, mielipiteitä ja ripaus muuta mitä mieleen tulee. Voit kirjoittaa myös nimettömänä.