Noin vuosi sitten tutustuin veriappelsiiniin ensimmäistä kertaa, ja ihmetys oli suuri. Nimensä veroinen kyllä, appelsiini jonka hedelmäliha ja mehu on violetinpunaista. Sitten sain kuulla valistavaa tietoa vanhemmilta että heidän nuoruudessaan veriappelsiini oli aika normaali ja verigreipistä ei ollut puhettakaan. Nykyään asia on kupsahtanut toisinpäin, verigreippi on normaali ja veriappelsiini se erikoisuus kaupan hyllyillä. Aina kun veriappelsiiniä on sattunut olemaan kaupassa olen ostanut vaihtelun vuoksi muutaman hedelmän. Sillä saa myös pientä keskustelun tynkää työpaikan kahviossa jos muuta ei hihasta nouse ;).
'Navel'-appelsiini, veriappelsiini ja puoliveriappelsiini |
'Navel'-appelsiini
Tavallinen ja makoisa napa-appelsiini, jonka kuoret lähtee helposti "murahtaen" irti hedelmälihasta. Nyt tähän aikaan saa hyviä appelsiinejä ;)
Veriappelsiini
Sama järjestys: Normaali, veriappelsiini ja puoliverinen |
Puoliveriappelsiini
Nimensä mukaan tämä on sekoitusta tavallista ja veriappelsiinia. Lajike jota söin muistutti ulkoasullisesti tavallista appelsiiniä, sillä erolla että kuori oli hiukan punertava ja lohkoissa näkyi pieniä punertavia läikkiä. Nämä pisteet eivät näkyneet hedelmän puolikkaassa (kuvassa), eikä ne vaikuttaneet pahemmin mehun väriin kuten kuvasta voi nähdä. Maku muistuttaa appelsiiniä, mutta on hivennen happamampi, mutta makuerot lopulta ovat lajike kohtaisia. Puoliverinen on sekoitus kumpiakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kirjoita kysymyksiä, mielipiteitä ja ripaus muuta mitä mieleen tulee. Voit kirjoittaa myös nimettömänä.